13 Aralık 2009 Pazar

Yalanlar Toplumu

Herşeyin önemini yitirdiği anlar oluyor bazen, sadece önündeki tek bir noktaya kilitlenirsin yada kilitlenmen gerekir. Onu çözmeden hiçbir şey yapamayacağın o kadar açıktır ki... O an hayatı durdurmayı ve onu çözene kadar hiçbir şeyin devam etmemesini istersin. Ama olmaz işte, senin inadına herşey devam eder, sürekli ve sürekli olarak... O an ne yapacağını bilemez bir hale gelirsin, kafayı yemene ramak kalır... Ama devam etmenin zorunluluğu vardır. Herşeyin ve herkesin inadına devam etmen gerekir. Yoksa hiçbir anlamı kalmayacaktır hiçbirşeyin.

Gerçi zaten yoktur çoğu şeyin hiçbir anlamı. Ama onların yanında anlamı olan az da olsa birşeyler vardır ve onları kaybetmek istemezsin. Daha doğrusu kaybetmemek zorunda hissedersin. Çünkü anlarsın ki o birkaç şeydir senin ayakta durmanı sağlayan. O birkaç şey senin herşeye ve herkese siktir çekerek bu hayatta direnmeni sağlıyordur.

*****

Hayatta herkes tekdir. Bu en büyük gerçek. Ve toplum denen sürü ise sadece teklerin, bireylerin kontrolünü sağlamak için üretilmiş boktan bir mekanizma. Toplum en büyük yalandır. Sadece diğerlerinin seni ellerinde tutmasını sağlamak için ortaya atılmış bir yalan. Bu yalanı uyduranlar birey olmayı beceremeyecek, tek başlarına bi bok beceremeyecek bok çuvallarıdır. Ve sen birey olarak yaşayabilecek (zihinsel) güce sahipsen onlar için en büyük tehditi oluşturursun. Çünkü onların kaybısındır sen, hazinelerinden kaçan nadide bir parça...

Boşuna değildir dünyadaki en büyük teröristlerin, en büyük vatan hainlerinin, en büyük tehditlerin TOPLUM DÜŞMANI olarak anılması... Çünkü toplum yıkıldığı zaman geriye sadece özgür bireyler kalacaktır. Kimsenin diğerinden daha ulu veya güçlü olması gibi bir durum kalmayacaktır ortada. Bireyin aşşağılanmasının sebebi bireyin en güçlü olduğunun bilinmesidir. Ne ordular, ne toplum ne de insan yığınları... En güçlü olan, en sağlıklı yaşayan bireydir. Hiçbir şeye bağlı olamayan, hiç kimseye karşı sorumluluğu olmayan...Herşeyi devirecek, herşeyi yıkacak ve herşeyi yapacak güç bireydedir. Ve birşeyler yapabilmek için ne örgütlere ne de topluma ihtiyaç vardır. Sadece bireyler bir araya gelir, amaçlarına ulaşır ve dağılır. Hiçkimse hiçkimseye bağlı olmak zorunda değildir. Aksine bağlı olmamak zorundadır. Çünkü birilerine bağlanmak birey olmayı engeller.

Birey olmak ve toplumu yıkmak mevcut koşullarda en gerekli ve geçerli çözümdür, başka yollarda sadece birşeyler yaptığını sanıp kendini kandırırsın...

Bela Presente/punk-art kollektif

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder